ironmaniacs

Alla inlägg under oktober 2016

Av Ami & Veronica - 20 oktober 2016 20:41

Veronica:

AJ!!! satan i gatan vilken träningsvärk jag har i ryggen. Ja, jag tänker inte ge mig och har verkligen bestämt mig för att lära mig crawla. Så igår kväll åkte jag ned till simhallen, jag valde att åka lite senare för att slippa alla hysteriska vattengympa fanatiker. Jag mötte hela hopen glada kvinnor i duschrummet efter deras pass, stämningen på topp!
Kliver ned i bassängen som nu blivit ersatt av män som motions simmar, reflekterar över att kvinnorna kör vattengympa och männen simmar....
Jag får till hela 50 längder, det går verkligen framåt. Det ska däremot tilläggas att jag stannar vid varje 25 meter och pustar innan jag kör vidare med nästa längd.

Så idag ringer telefonen och en härlig sprallig man är i andra änden. Det är "L" en ganska nyfunnen bekantskap som bor i samma bostadsområde som jag, han undrar om jag vill hänga på till Farsta simhall. Alla ni som känner mig vet ju att jag aldrig säger nej, hahahaha

Idag blev "L" som är en mycket duktig simmare min personliga tränare, wow. Jag fick så mycket tips och råd så det snurrar i huvudet.
Jag är sååååå dålig på att göra rätt, L repeterar gång på gång samma sak och inget går in i mitt tröga huvud! Stackarn, undrar om det var första och sista gången idag som L var min PT?

Jag sätter i händerna fel i vattnet, simmar omlott med händerna, vrider upp huvudet för högt, drar bak armarna för långt upp över ryggen (det är nog det som är orsaken till träningsvärken i ryggen) drar händerna över rumpan.... Listan kan göras lång!

Det finns verkligen utvecklings potential.

Snart dags att kolla in "riktiga karlar" på 4:an, trevlig kväll på er!

Av Ami & Veronica - 19 oktober 2016 19:32

Ami:


Det är få grejer i livet jag är så beroende av som av mjölk, standardmjölk alltså. Jag kan dricka nästan 2 liter mjölk om dagen. Lätt gå upp mitt i natten och klämma en liter mjölk direkt från paketet.


 


Jag är inte normal. Nej snarare till och med abnormal. Insåg det i fredags när jag åt lunch med mina kollegor. I personalmatsalen finns det lite olika alternativ att välja mellan. Denna dag valde jag kotlettrad, bea och rostade klyftpotatisar. Och till det mjölk, så klart. Vi slår oss ner hela jobb-gänget vid ett bord och jag blir plötsligt rysligt medveten att jag är den enda med vitt i glaset. Alla andra har antingen vatten eller typ äppeldricka. What??? Höjer blicken och spanar in omgivningen, bordet bakom vårt... Ingen dricker mjölk! Bordet till vänster om oss... Ingen dricker mjölk!!! What????   What´s wrong with me???


Börjar diskutera detta med mina kollegor. Dricker inte ni mjölk? Näe, inte till mat. Det är ju bara barn som dricker mjölk ju. Bara mjölk i kaffet. Och möjligtvis till pannkakor. Eh???


Jag som ÄLSKAR mjölk   . Har till och med under en period av nykterhet konstant beställt mjölk på krogen istället för annat att dricka. Till bartenderna fullkomliga förvåning. Och jag dricker ALLTID mjölk efter träning. Perfekt som sportdryck ju. Snabbt socker (laktos) och fett. Står ju till och med på förpackningen att det är den naturliga sportdrycken. Kan det blir mycket bättre...?


 


Dock har jag ju börjat inse att detta med mjölkdrickandet kanske är även min akilleshäl. En deciliter standardmjölk innehåller ca 60 kalorier. Dricker jag en liter mjölk snackar vi således 600 kalorier. Det är en rejäl middag. Blir det upp till två liter är vi uppe i 1200 kalorier vilket nästan fyller ett helt dagsbehov. Hm... Kanske inte är det mest hälsosammaste att ägna sig åt mjölk-supande. Dags att begränsa intaget. Ett glas mjölk som fredagsmys kanske. ta ett glas när man kommer hem efter en veckas hårt jobb, bara för att slappna av liksom. Och ett glas på lördagen, mest för att det är helg liksom... (Som ni ser nedan från en konversation i What´s up med en kollega...).


 



Av Ami & Veronica - 16 oktober 2016 22:05


Ami:

Egentligen skulle jag inte kunnat gå på crawlkursen överhuvudtaget idag. Maken var borta och jag var själv hemma med ungarna. Men sen visade det sig att maken kom hem lite tidigare så barnen kunde vara hemma själva en halvtimme utan problem vilket innebar att jag kunde få gå. Lycka!

Idag var vi dessutom lite reducerad skara, bara sju stycken på två tränare. Vi började lite lätt med uppvärmning och lite teknikövningar. Sen körde vi lite individuellt och avslutade med kappsimning. Vill bara tillägga att mitt lag vann, yey! (Eller... nja... tränaren som simmade alla sträckor själv i ett eget lag vann men han räknas väl inte..?).

Så nu tackar vi Actic på Högdalshallen för grunden till crawlen. Nu är det upp till oss att fortsätta nöta detta. Minst en gång i veckan men helst två. Tills våren kommer och vi drar på oss våtdräkterna och hoppar i sjön...

Av Ami & Veronica - 15 oktober 2016 14:16


Ami:


Trodde att cykelturen för två veckor sedan var året sista. Så blev det inte. Alltså cykelfolk??? Detta är extremt tåliga människor måste jag bara säga. Själv som forna mtb-cyklist har jag alltid kört Cykelvasan i mitten av augusti, ställt in hojen i garaget efteråt och sedan klippt bort nummerlappen från Cykelvasan i april när jag plockat ut cykeln igen. Så funkar inte landsvägscyklister. De cyklar i ur och skur ta mig fasen. Klämmer ur minsta lilla droppe cykling ur hösten och när frosten kommer byter de bara lite käckt till dubbdäck och cyklocross och trampar runt i snö och driv-is hela vinterhalvåret också. Inte kloka nån av dem, men på ett positivt sätt. Imponerande. Lite dåligt väder hindrar inte en sann racer-cyklist. Jag själv är inte riktigt där än om vi utrycker det milt...


 


6 grader varmt (varmt...???) och utanför fönstret vajade träden i vinden. Dessa stackars varelser som desperat försöker hålla fast vid sin färgrika lövklädsel men misslyckas löv efter löv efter löv som flyger in vinden. Vems idé var det här? Vi hade ju cyklat sista passet för året. VEM JÄKLA IDÉ VAR DET HÄR???? Eh... Ja, just det ja.. He he. Det var ju min idé, host host   . Men jag skyller ändå på Veronica. Varför har hon inget sunt förnuft? Varför har hon ingen verklighetsförankring och självbevarelsedrift. Hon ska ju säga NEJ till sådana här idéer. Who am I kidding? Hon är ju lika galen hon...


Så kl 9 rullade jag ner för backen från min gata för att möta upp Veronica. Alla kläder i garderoben på inklusive mina fruktansvärt fula skoöverdrag (alla skoöverdrag är för övrigt fruktansvärt fula). Långa Huddinge-rundan stod på programmet idag, "bara" 6 mil. Bara??? Alltså, sen vi började med hela den här klassiker/ironman-grejen så kan man lugnt säga att vår avståndsuppfattning har blivit helt crazy bananas. Springa ett halvmarathon är "bara" 2,1mil. Tjejmilen var en walk in the park avståndsmässigt, plätt lätt korta milen. Ja. ni fattar. Helt skev verklighetsuppfattning om avstånd. Även om verkligheten visserligen kommer fram och hugger en i häcken när man väl är ute och ska avverka dessa "plätt-lätta" sträckorna.


Det var kallt och ruggigt ute på cykelturen men det släppte ganska fort. Är oerhört trevligt att cykla så här, i lugn och ro med enda målet att få en trevlig stund tillsammans och avverka den planerade sträckan. Och så får vi ett par timmars tjejsnack. Ett sportigt sätt att umgås på som jag verkligen uppskattar. Vi tog oss från Skogås, ner mot Västerhaninge , för att runda i Tullinge och komma ut på "slingerbulten" (Södertäljevägen) mot Lida och Flemingsberg. Här mötte vi ett flertal cykelklungor från Fredrikshov. På tal om andra galna cykel-entusiaster...


Att cykla med Veronica är som att vara en sköldpadda som försöker hänga på sin kompis haren. Hon trampar på till synes helt oansträngd och snackar oavbrutet (blir människan aldrig anfådd?). Enda gången hon slutar prata är när hon vänder sig om och ser att jag inte längre ligger bakom utan waaaay back. Vilket är standard typ efter varje backe.


 


Inser att jag ligger långt, långt efter i cyklingen. Men jag är realist också. Jag har faktiskt aldrig ägnat mig åt landvägscykling och kan räkna mina racerpass hittils på mina 10 fingar. Det kommer bli stora fokuset i vår/sommar skulle jag tro. Försöka få till milen, göra jobbet. Jag tror nog att jag säkert har de förutsättningar som behövs efter alla år på mountainbiken. Och då är det så nice att ha en träningskompis som aldrig säger nej, och som hela tiden hittar på nya idéer till nya träningsmöjligheter. Och så klart ett stort plus att jag har en träningskompis som lånar ut sin fina racer till mig, annars hade cykelträningen blivit synnerligen ineffektiv, utan cykel   .


Vi trampade på i maka tempo, lämnade Flemingsberg bakom oss, rundade Huddinge och trampade genom Stuvsta, Farsta strand och hemåt igen.


 


Det blev totalt 58.61 km på tiden 2 timmar och 49 minuter. Snittiden var väl inget att skryta om, blygsamma 20.8 km/h men det var en hel del stökig trafikmiljö, inklusive en person i bil vid en cykel/gång-överfart som med ett anger management-problem hängde på tutan i en kvart när vi cyklade över. Vad är det för fel på folk egentligen???  


I det stora hela en skön inledning på helgen. Jag gillar att komma ut hyfsat tidigt på morgonen så att jag har lite dag över efter träningspasset. Som nu när jag sitter framför tv´n och följer damernas linjelopp i VM. Hur imponerad jag än är över min cyklist-kompis så är dessa brudar i VM ett par strå vassare...


   

Av Ami & Veronica - 14 oktober 2016 18:12

Veronica:


Var i valet och kvalet om jag skulle cykla eller simma idag. Så i morse kom ett sms från Ami som undrade om jag ville hänga med ut på en runda med cykeln i morgon lördag, som vanligt svarar jag blixtsnabbt JA! Har man väl sagt ja så är det svårt att backa.

Fortsatte att förhandla med mig själv "-cykla" "-simma" "-cykla" "-simma".....  Det blev det jag är sämst på!


Glider ned till Skogås simhall, byter om vips så ligger jag i vattnet. Börjar med att värma upp, 25 meter bröst, vänder och ryggsimar tillbaka. Jag gillar ryggsim (jag simmade hela Vansbrosimmet 3km i somras på rygg).

Ser markeringarna spända över bassängen, den första vid 5 meter, sedan kommer det en till ungefär på mitten...???....den har jag inte sätt förut men jag ryggar på i ganska bra fart....SMACK!!! jag dundrar rakt in i kaklet, jag tror huvudet spricker, jag reser mig upp, vacklar till, tar tag i kanten och tänker att det ät tur att jag inte är själv. Vattnet är klart, inte rosa, phuuu... jag blöder inte.   


Så kommer personalen, de har upptäckt att banmarkeringen är på helt fel ställe, de frågar om jag mår bra, jag ler lite grann och ger tummen upp.


Vilken jäkla start, ska jag hoppa simningen? Garvar lite för mig själv och så iväg tar mina första crawltag, det känns bra! Jag kör på, helt plötsligt har jag simmat 6 längder, nytt personbästa! Viss jag stannar vid varje 25 meter och pustar ut. Så plötsligt är jag uppe i 10 länger, vad är det som händer?

15, 20, 30 och slutar med magiska 40 crawl längder. Jag har gjort det!


JAG, ni fattar, jag har simmat 40 länger crawl !!!! 1000 meter!   


Något hände när jag ryggsimmade rakt in i kaklet i full fart, något där inne skramlade till.... Åh jag som har väntat på att polletten ska trilla ned... Hahahaha...


 

Av Ami & Veronica - 14 oktober 2016 17:19


Ami:

Jag brukar ju försöka lägga in mitt veckopass i crawl på morgonen. Denna vecka har jag haft ett jobbuppdrag som gjort att detta inte varit möjligt. Men nånstans ska ju detta passet ändå klämmas in så det fick lov att bli efter jobbet idag, en fredag. BIG MISSTAKE!!! Asså!!! Jag fick nästan en chock när jag gick in i simhallen. På mornarna brukar det vara lite dämpad belysning, lite lugn musik och begränsat med folk. Nu var det fullkomligen hela havet stormar! Hua!

Men det var bara att klämma sig ner bland alla andra fredags-fysare och rätta sig in i leder.

En kilometer crawl och en kilometer bröstsim hade jag tänkt. Det blev iaf 1km crawl, när jag skulle avsluta med min kilometer bröstsim var det så proppat med mänskliga flytbojer så det var liksom inte lönt.


Fick iaf prova min nya baddräkt idag. Ser visserligen fortfarande ut som en sjö-ko, men nu ändå en sjö-ko med ganska snygg baddräkt...

Av Ami & Veronica - 13 oktober 2016 22:19

Veronica:

Så där ja, precis som jag vill ha det!
Idag blev kvällens träning ett pass i källaren på jobbet, miljön är lagom spännande men jag hittar ett driv just där som funkar bra för mig.
Gjorde mitt egna triathlon pass, började med 3km stakning, oj oj vad jag saknat stakningen och skidåkningen, hoppas verkligen snön kommer tidigt i år.
Hoppade sedan upp på cykeln och körde lite intervaller på en kortare 10km distans. Avslutade det hela med 2 km på roddmaskinen.

Fett nöjd och och glad att slippa simmning :)

Fick faktiskt till ett simmpass i går som en liten bonus! (Är så dålig att det inte finns nått att skriva). Hehe...

Av Ami & Veronica - 10 oktober 2016 20:10

Cykelträningen har flyttat in, fördelen är ju att man slipper motvind, kantvind, regn, mörker och bilister.

Nackdelen är å andra sidan att det blir väldigt svettigt och man måste ha ett bra mentalt pannben för att nöta mil ensam i en dunkel källare på jobbet.


Det här är min cykelkamrat fram till april...

 


Idag tog vi oss gemensamt ann ett tufft intervallpass, jag och Monarken. 20 minuter uppvärmning sedan 1 minut med hög belastning/hög kadens följt av 1 minuts återhämtning x 6 st repetioner och avslutade med 10 minuters nedcykling.

Vid 5:e intervallen fick jag dommningar i ansiktet, hur är detta möjlig? Värre blev det vid sista och 6:e intervallen.

Någon som vet vad det beror på? Hade ju känts bättre om jag hade fått mjölksyra i benen, hehe.


Snacka om tur, efter passet blev jag bjuden på en fantastisk räkmacka av ekonomiavdelningen då de jobbade över med bokslut och hade beställt extra mat...

 


Presentation


Följ två tjejers väg från galen idé och inköp av startplats till målgång vid Ironman Kalmar 2017.

Ami 42 år med mer pannben än fysisk form och talang.

Veronica 44 år med största idrottsintresse cykel och aktiviteter på fruset vatten.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards